over mij

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd geweest door beelden en fotografie. Dat gegeven op zich is niet voldoende om je diensten aan te bieden als fotograaf. Om deze hobby om te zetten in een professie, heb ik de nodige scholing ondergaan bij o.a. gerenommeerde fotografen en fotovakschooldocenten.

Sinds 2012 ben ik freelance fotograaf met als werkgebied Groningen en omstreken.

Mijn opdrachtgevers zijn veelal bedrijven en instellingen waarvoor ik foto’s maak voor o.a. websites, bladen en brochures. Ik adviseer opdrachtgevers over do’s en don’ts met betrekking tot profielfoto’s voor websites en ook over de inzet van figuranten bij publiciteisfoto’s. Ik werk veel op locatie en daarnaast heb ik een thuisstudio waar ik o.a. portretten van mens en dier maak.

Het maken van portretten van mensen is de hoofdmoot van mijn werk. Met name de categorie mensen die zegt “ik sta nooit leuk op foto’s” beschouw ik als een uitdaging. Dat is namelijk 99% van de mensen die ik fotografeer. Ik krijg heel vaak verbaasde en enthousiaste reacties over het eindresultaat waaruit blijkt dat met de juiste belichting en pose iedereen mooi op een foto kan staan.